Turkse Pogača met Kaşar

Turkse Pogača met Kaşar is een heerlijk en super luchtig recept uit de Turkse keuken. Dit hartige broodje gevuld met smeltende kaşar kaas is een absolute favoriet bij het ontbijt of als lunch. Deze Turkse Pogača met Kaşar moet je gewoon proberen!

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
500 gram bloem
125 gram kaşar of mozzarella
200 gram gesmolten roomboter ongezouten
50 ml zonnebloemolie
50 gram Turkse yoghurt
100 ml warm water
7 gram instant gist 1 zakje
2 el suiker
1 medium ei
1 el zout
VOOR EIMENGSEL:
1 eidooier
0.5 el zonnebloemolie

Bereidingswijze

1.

Mix als eerst gist met warm water en suiker, roer het en laat het 10 minuten schuimen.
Done
2.

Doe het daarna in een kom en voeg zout, zonnebloemolie, gesmolten boter, yoghurt, bloem en ei toe. Meng alles door elkaar en kneed het deeg voor 5 minuten.
Done
3.

Doe het vervolgens in een kom met olie en laat het minimaal 1 uur rijzen op kamertemperatuur. Verdeel het deeg in 12 stukken en druk het plat met je vingers. Voeg kasar of mozzarella toe, vouw het dicht en maak er balletjes van.
Done
4.

Laat het deeg nog 30 minuten rijzen. Maak ondertussen het eimengsel met eidooier en olie. Besmeer het op het deeg, zet streepjes met een vork en bak het 15 tot 20 minuten in de oven op 220 graden. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *