Turkse Rijst

Nu kan je eindelijk zelf Turkse Rijst maken! Deze rijst is romig en vol van smaak, heerlijk met Izmir Kofte! Check het recept voor deze heerlijke Turkse Rijst.

5 van 1 review

Ingrediënten

Porties Wijzigen
400 gram pirinc rijst van Tosya
50 gram vermicelli
600 ml kokend water
2 el ongezouten boter
3 el zonnebloemolie of olijfolie
2 klontjes suiker
0.5 el citroensap
1 el zout

Bereidingswijze

1.

Spoel als eerst de rijst met koud water, laat het minimaal 30 minuten in warm water met zout en spoel het daarna opnieuw met koud water.
Done
2.

Pak vervolgens een pan en voeg zonnebloemolie (of olijfolie) en vermicelli, bak het goudbruin en gooi daarna de rijst erin.
Done
3.

Bak het voor een paar minuten en voeg citroensap, suiker, zout en boter toe. Roer het goed door en voeg als laatst kokend water toe.
Done
4.

Doe de deksel erop en laat het voor 20 minuten garen op laag vuur. Zet daarna het vuur uit en laat het nog voor 10 minuten rusten. Eet smakelijk!
Done

1 Reactie

  • Femke

    Hey MijnSmaak,
    Gister heb ik dit gerecht gemaakt en echt mega lekker! Echt een aanrader.
    Dankjewel voor jullie heerlijke recepten!🙏😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *