Vegan Curry

Zoals jullie weten ben ik niet echt fan van vegan food, maar ik moet toegeven dat deze Vegan Curry een absolute game changer is. Je mist geen vlees met dit Indiase gerecht! Heerlijk met basmati rijst en garlic naan. Bekijk de video of lees het recept voor deze Vegan Curry.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
200 gram rode linzen
300 gram gepelde tomaten 4-5 tomaten
400 ml kokosmelk
1 groentebouillon 1 blokje
480 ml water voor groentebouillon
3 teentjes knoflook
2 groene pepers
1 el kokosolie
1 handje peterselie
VOOR KRUIDENMIX
1 tl gemalen gember
1 tl gemalen kurkuma
1 tl gemalen komijn
1 tl chilipoeder
1 tl kerriepoeder
1 tl garam masala
1 tl zout
1 snufje peper

Bereidingswijze

1.

Pak een pan en voeg kokosolie, groene peper, en knoflook toe. Fruit dit voor een paar minuten en voeg groentebouillon en gepelde tomaten toe.
Done
2.

Laat het een paar minuten sudderen. Plet daarna de tomaten met een vork of gebruik een staafmixer (staafmixer is makkelijker).
Done
3.

Voeg de kruiden en rode linzen toe. Roer het goed door en laat 5-7 minuten sudderen. Giet als laatst kokosmelk en strooi een beetje verse peterselie. Roer het nog een keer goed door en deze heerlijke Vegan Curry is klaar! Serveer het met basmati rijst en garlic naan. Eet smakelijk!
Done

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.