Vietnamese Loempia’s
Wil je thuis loempia’s maken…? Dan ben je op het juiste adres! Dit zijn de knapperigste en lekkerste Vietnamese loempia’s! Ze zijn gevuld met kipgehakt, groenten en glasnoedels. Check het recept voor deze overheerlijke Vietnamese Loempia’s.
5 van 1 review
Ingrediënten
Porties Wijzigen
20 loempiavellen | |
500 gram kipgehakt of kipfilet | |
150 gram geraspte wortel | |
1 medium ui | |
100 gram taugé | |
50 gram glasnoedels | |
1 el sojasaus | |
2 teentjes knoflook | |
2 tl kippenbouillon | |
1 tl knoflookpoeder | |
1 tl kerriepoeder | |
1 snufje peper | |
1 tl zout |
Bereidingswijze
1.
Fruit als eerst de ui en knoflook. Gooi daarna het kipgehakt erin en bak het gaar. Voeg vervolgens kruiden, sojasaus, kippenbouillon, wortel, taugé en glasnoedel toe. Roer het even en laat de vulling afkoelen.
Done
2.
Vouw het eerst over de vulling, druk met je vingers de vulling strak naar binnen en vouw daarna de zijkanten naar het midden toe. Rol het strak op en besmeer het puntje met bloemmengsel. Frituur ze als laatst voor 5 a 6 minuten op 180 graden. Eet smakelijk!
Done
Heel erg lekker en super simpel, ik zie alleen geen tijden van airfryer.