Wet Choco Cake

CHOCOLADE LOVERS OPGELET! Wet choco cake is een natte chocolade cake en er is geen chocoladeliefhebber die deze cake niet lust. Dit is een uniek dessert wat vooral bekend is in Turkije onder de naam ‘islak kek’. Letterlijk vertaald: natte cake. Ik ken niet beschrijven hoe smeuig deze chocolade cake is. Dit recept is overheerlijk en ik raad het zeker aan. Lees het recept of bekijk de video voor deze overheerlijke wet choco cake.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

5 van 2 reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
3 eieren
250 gram suiker
250 ml melk
250 ml zonnebloemolie
200 gram bloem
1 zakje bakpoeder 15 gram
1 zakje vanillesuiker 8 gram
30 gram cacaopoeder
Voor saus:
450 ml melk
70 ml zonnebloemolie
25 gram boter
75 gram suiker
1 el cacaopoeder

Bereidingswijze

1.

Klop de eieren luchtig samen met suiker. Voeg daarna de melk en de olie toe en mix dit. Zeef daarna alle droge ingrediënten erbij en mix dit tot een geheel. Giet het beslag in een ingevette vorm en doe de cake in de oven op 175 graden voor 30-35 minuten.
Done
2.

Doe alle ingrediënten van de saus in een pan op middelhoge vuur en mix dit allemaal tot een geheel. Leg dit opzij en laat het afkoelen samen met je cake.
Done
3.

Nadat het is afgekoeld (zowel de cake als saus lauw warm of koud) snijd je de cake in porties en doe je de saus erover heen. Hetzelfde geldt ook voor de saus. Versier het toppings naar keuze (ik heb geraspte kokos gebruikt). Eet smakelijk!
Done

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *