Yağlama

Ooit gehoord van Yağlama? Het is een overheerlijk gerecht rechtstreeks uit de culinaire schatkist van de stad Kayseri. Dit gerecht is geliefd om zijn verrukkelijke smaak en traditionele bereidingswijze. Geserveerd met romige knoflookyoghurt, vormt Yağlama een perfecte combinatie van smaken.

Het hart van Yağlama wordt gevormd door gestapelde lavasbrood gevuld met een sappige en gekruide gehaktvulling. De combinatie van de zachte textuur van het brood en de hartige vulling zorgt voor een onvergetelijke smaakervaring.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
700 gram bloem
200 ml lauwwarm water
200 ml lauwwarme melk
2 el zonnebloemolie
1 zakje instant gist 7 gram
1 tl suiker
1 tl zout
VOOR GEHAKTVULLING:
600 gram rundergehakt
2 medium uien
2 groene pepers
2 puntpaprika's
2 medium geschilde tomaten
2 teentjes knoflook of 1 tl gehakte knoflook
1 el tomatenpuree
1 el ongezouten boter
100 ml zonnebloemolie
200 ml water
1 tl chilivlokken
1 tl peper
1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
2 tl zout
VOOR KNOFLOOKYOGHURT:
3 el Turkse yoghurt
2 teentjes knoflook geperst
1 snufje zout

Bereidingswijze

1.

Maak als eerst het deeg voor lavaş met bloem, gist, zout en suiker. Laat het mixen in een keukenmachine en voeg lauwwarme melk, lauwwarm water en zonnebloemolie toe. Mix het nog 10 minuten, maak er een bal van laat het 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Voor deeg: 700g bloem 200 ml lauwwarm water 200 ml lauwwarme melk 2 el zonnebloemolie 1 zakje instant gist (7 gram) 1 tl suiker 1 tl zout
Done
2.

Snijd het vervolgens in tweeën, rol het op en verdeel het deeg in 14 stukken Maak er balletjes van en laat het nog 15 minuten rijzen.
Done
3.

Smelt boter in een pan en doe het rundergehakt erin. Bak het gaar en voeg tomatenpuree, ui, puntpaprika, groene peper, geschilde tomaten, kruiden, gehakte knoflook en zout toe. Bak het even mee en giet er een beetje olie en water in. Laat het daarna 10 minuten sudderen op laag vuur.
Voor gehaktvulling: 600g rundergehakt 2 medium uien 2 groene pepers 2 punt paprika’s 2 medium geschilde tomaten 2 teentjes knoflook of 1 tl gehakt knoflook 1 el tomatenpuree 1 el ongezouten boter 100 ml zonnebloemolie 200 ml water 1 tl chilivlokken 1 tl peper 1 tl gemalen komijn 1 tl paprikapoeder 2 tl zout
Done
4.

Druk ondertussen de deegballetjes plat met je handen en rol het vervolgens goed uit met een deegroller. Bak het in een pan, vouw de lavaş op en haal het door de saus van de gehaktvulling.
Done
5.

Leg de lavaş op een bord en lepel ongeveer 3 eetlepels van het gehakt, herhaal dit proces tot de gehaktvulling op is. Snijd het daarna in 4 stukken en maak het af met knoflookyoghurt, chilivlokken en verse peterselie. Eet smakelijk!
Voor knoflookyoghurt: 3 el Turkse yoghurt 2 teentjes knoflook (geperst) Snufje zout
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *