Yanyana Tava

Yanyana Tava is een heerlijke ovenschotel met gemarineerd kalfs- of lamsvlees en verse groenten. Deze ovenschotel, gemaakt met kleine stukjes gemarineerd kalfsvlees of lamsvlees, en een overvloed aan groenten yanyana (naast elkaar), is niet alleen makkelijk te bereiden, maar ook onweerstaanbaar lekker. Serveer het met lavas brood of Turkse rijst.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
1 kg kalfs of lamsvlees
2 medium uien
300 gram cherrytomaten
2 groene paprika's
2 el olijfolie
1 tl gedroogde oregano
1 tl chilivlokken
VOOR MARINADE:
3 el olijfolie
1 el tomatenpuree
50 ml melk
4 teentjes knoflook
3 tl gerookte paprikapoeder
1 snufje kaneelpoeder
2 tl gedroogde oregano
2 tl chilivlokken
1 tl peper
2 tl zout
VOOR KRIELTJES:
400 gram krieltjes
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl chilivlokken
0.5 tl gemalen komijn
0.5 tl knoflookpoeder
1 snufje kaneelpoeder
1 snufje zout

Bereidingswijze

1.

Snijd als eerst het kalfsvlees in blokjes. Doe daarna tomatenpuree, olijfolie, melk, knoflook, paprikapoeder, chilivlokken, oregano, kaneelpoeder, peper, zout en het vlees in een kom. Meng het goed door elkaar en laat het minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
Ingredienten: 1 kg kalfs of lamsvlees 3 el olijfolie 1 el paprikapuree 50 ml melk 4 teentjes knoflook 3 tl gerookte paprikapoeder Snufje kaneelpoeder 2 tl gedroogde oregano 2 tl chilivlokken 1 tl peper 2 tl zout
Done
2.

Breng ondertussen de krieltjes op smaak met olijfolie, kruiden en zout. Hussel even en zet het opzij.
Ingrediënten: 400g krieltjes 1 tl gerookte paprikapoeder 1 tl chilivlokken 1/2 tl gemalen komijn 1/2 tl knoflookpoeder Snufje kaneelpoeder Snufje zout
Done
3.

Pak daarna een ovenschaal, leg het vlees in het midden en verdeel de groente en de krieltjes yanyana (naast elkaar). Giet er vervolgens een beetje olijfolie overheen en bestrooi de groenten met oregano en chilivlokken.
Ingrediënten: 2 medium uien 300g cherrytomaten 2 groene paprika’s 2 el olijfolie 1 tl oregano 1 tl chilivlokken
Done
4.

Bedek de ovenschaal met bakpapier en folie en bak het 1 uur op 200 graden in de oven, verwijder de folie en bak het nog 15 minuten op 180 graden in de oven. Serveer het met lavas of Turkse rijst. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *