Za’atar Bread

Za’atar is een kruidenmengsel uit het midden Midden-Oosten. In Palestina en Libanon eten ze brood met za’atar en olijfolie als ontbijtgerecht. Vandaag ga heb ik hetzelfde zure brood gemaakt met fetakaas en chilivlokken. Bekijk de video of lees het recept voor dit Za’atar Brood.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
VOOR DEEG
150 gram bloem
150 gram Griekse of Turkse yoghurt
1 snufje zout
VOOR ZA"ATAR MENGSEL
3 el za'atar
1 el sumak
70 ml olijfolie 7 el
OPTIONEEL
60 gram fetakaas
1 tl chilivlokken

Bereidingswijze

1.

Pak een kom en voeg za'atar, sumak en olijfolie toe.Meng het goed door elkaar en zet het opzij.
Done
2.

Pak nog een kom en voeg bloem, yoghurt en zout toe. Roer het eerst door en kneed het daarna voor 2 minuten. Snijd het deeg in 4 delen, maak er balletjes van en rol het plat met een deegroller.
Done
3.

Lepel het zaatar mengsel en verdeel het over het deeg. Verwarm het tosti-ijzer en leg twee eetlepels aan de zijkanten. Verplaats het brood tussen het tosti-ijzer en voeg fetakaas toe. Bak het 5 - 6 minuten en strooi chilivlokken als je het een beetje pittig wil eten. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *