Limburgs Zuurvlees

250 min

medium

3

Limburgs Zuurvlees, ook wel bekend als “zoervleis” in de lokale dialecten, is een culinaire traktatie die je smaakpapillen doet jubelen. Dit traditionele gerecht uit de zuidelijke regio van Nederland staat bekend om zijn unieke combinatie van zoet en zuur, en het is een favoriet voor velen. Serveer het  met knapperige friet en mayonaise.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
500 gram rundersukade of runderlappen
2 el ongezouten boter
2 grote uien
2 el appelstroop
3 el basterdsuiker
3 sneetjes ontbijtkoek
1 tl peper
1 tl zout
VOOR MARINADE:
200 ml water
200 ml natuurazijn
5 laurierblaadjes
5 jeneverbessen
5 kruidnagels
5 peperkorrels

Bereidingswijze

1.

Snij het vlees eerst in blokjes en doe het samen met azijn, water, jeneverbessen, kruidnagel, peperkorrels en laurierblaadjes in een kom (doe de kruiden in een gaasje).
Ingredienten: 500g rundersukade of runderlappen 200 ml water 200 ml natuurazijn 5 laurierblaadjes 5 jeneverbessen 5 kruidnagels 5 peperkorrels
Done
2.

Laat het minimaal 2 uur marineren, zeef het vlees en dep ze droog met een keukenpapier (gooi het marinadewater niet weg, we gaan we zometeen gebruiken).
Done
3.

Smelt vervolgens boter in een pan, doe het vlees erin en breng het op smaak met peper en zout.
Ingrediënten: 2 el ongezouten boter 1 tl peper 1 tl zout
Done
4.

Bak het vlees en voeg daarna de uien toe. Bak het even mee, giet de marinade erin en voeg basterdsuiker, appelstroop en de kruiden toe.
Ingrediënten: 2 grote uien 2 el appelstroop 3 el basterdsuiker 3 sneetjes ontbijtkoek
Done
5.

Meng alles door elkaar en laat het 2 uur stoven op laag vuur. Gooi vervolgens de ontbijtkoek erin en laat het nog 1 uur stoven op laag vuur. Serveer het met friet en mayonaise. Eet smakelijk!
Ingrediënten: 3 sneetjes ontbijtkoek
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *